top of page

İPTAL VE İADE KOŞULLARI

4.2. HİZMETİN TESLİMİ VE KULLANIMI (ÖN BİLGİLENDİRME VE MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİNİN İLGİLİ MADDELERİDİR)

4.2.1. Kullanıcı Şirket’in satışa sunduğu Canlı Destek Hizmetlerini Siteye üye olmadan da satın alabilir. Ancak Tam Koruma Hizmetlerini satın alması için, Siteye üye olması gerekir.

4.2.2. Kullanıcı’nın Şirket’in Sitesindeki satış işlemlerini adım adım gerçekleştirmesi ve onaylamasından sonra ilgili sözleşmeler yürürlüğe girmiş olur.

4.2.3. Hizmet, kredi kartı ile satın alınabilir. Bankanız, kampanyalar düzenleyerek sizin seçtiğiniz taksit adedinin daha üstünde bir taksit adedi uygulayabilir, taksit öteleme gibi hizmetler sunabilir. Bu tür kampanyalar bankanızın insiyatifindedir. Kredi kartınızın hesap kesim tarihinden itibaren sipariş toplamı taksit adedine bölünerek kredi kartı özetinize bankanız tarafından yansıtılacaktır. Bankanız, taksit tutarlarını küsurat farklarını dikkate alarak aylara eşit olarak dağıtmayabilir. Detaylı ödeme planınızın oluşturulması bankanız insiyatifindedir.

Diğer yandan vadeli satışların sadece bankalara ait kredi kartlarıyla yapılması nedeniyle, kullanıcı, ilgili faiz oranlarını ve temerrüt faizi ile ilgili bilgileri bankasından ayrıca teyit edeceğini, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin banka ve kullanıcı arasındaki kredi kartı sözleşmesi kapsamında uygulanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

4.2.4. Canlı Destek Hizmetlerini satın alma işlemini tamamlayan Kullanıcı’nın e-posta adresine satın alma işleminin gerçekleştiğini ve Şirket’e ulaştığını belirten bilgi mesajı gelecektir. Canlı Destek Hizmeti Kullanıcının Şirket bünyesinde çalışan VKM’lerden birisini ve takvimde uygun olduğu tarih ve saatlerden birisini seçerek, ödeme işlemini gerçekleştirmesi ile satın alınmış olur. Satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından Canlı Destek Hizmeti, belirlenen gün ve saatte, belirlenen VKM tarafından Kullanıcı'ya ve/veya temsil ettiği ve/veya adına çalıştığı Yararlanıcıya sunulur. Şirket, VKM’lerin iş ve kişisel durumlarına göre Kullanıcı'yı önceden bilgilendirerek Canlı Destek Hizmetini sunacak olan VKM’yi ve Hizmetin Sunulacağı tarih ve saati değiştirme hakkına sahiptir.

4.2.5. Tam Koruma Hizmetlerini satın almak isteyen Kullanıcılar öncelikle Siteye üye olmak durumundadırlar. Üyelik işlemini tamamlayan Kullanıcı’nın e-posta adresine üyelik işleminin gerçekleştiğini ve Şirket’e ulaştığını belirten bilgi mesajı gelecektir. Tam Koruma Hizmetlerini Siteden seçen ve ödemesini gerçekleştiren Kullanıcıya en geç üç iş günü içinde Şirket tarafından satın aldığı Hizmetin aktif hale gelmesi için ödeme işlemini tamamladığına veya tamamlamadığına dair bilgilendirme gönderilecektir. Kullanıcı, Siteye üye olduğu sırada oluşturmuş olduğu ilgili şifre/kullanıcı adı bilgileri üzerinden sisteme giriş sağlayabilecektir. Tam Koruma Hizmetine ait Hizmet sözleşmesi, Kullanıcının seçtiği Tam Koruma Hizmetini Sitede satın almasından ve ödemeyi gerçekleştirmesinden sonra yürürlüğe girer.

4.2.6. Hizmet alımının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi durumunda Şirket, ilgili Hizmete ait faturayı en geç 30 iş günü içinde kullanıcının sözleşmede belirtilen e-posta adresine gönderecektir. Ödemeleri aylık olarak yapılan Tam Koruma Hizmetlerinde ise aylık ödemenin gerçekleşmesinin ardından ilgili Hizmete ait fatura en geç 30 iş günü içinde kullanıcının sözleşmede belirtilen e-posta adresine gönderecektir.

4.2.7. Kullanıcı Canlı Destek Hizmetlerinden yararlandığında, etkinliğin başlama tarihinden önce etkinlik programı ve etkinliğe nasıl katılacağına ilişkin, belirttiği elektronik posta vasıtasıyla bilgilendirilir. İlgili etkinliğin Kullanıcıya belirtilen tarih ve saatte sunulmasının ardından Şirket taahhüdünü ifa etmiş olacaktır.

4.2.8. Tam Koruma Hizmeti satın alan ve Siteye Üye olan Kullanıcılar, Hizmet Sözleşmesi devam ettiği sürece Canlı Destek Hizmetlerine Sitede satın aldıkları planda belirtilen kadar ücretsiz yararlanma hakkına sahip olacaklardır.

4.3. KULLANICI’NIN BEYAN VE TAAHHÜTLERİ

4.3.1. Kullanıcılar, tüketici sıfatıyla talep ve şikayetlerini Şirket’e iletişim bilgilerini kullanarak ulaştırabilirler.

4.3.2. Kullanıcının satın aldığı hizmetten faydalanması kendi sorumluluğundadır.

4.3.3. Kullanıcının satın aldığı hizmet içeriğinde yer alan, interaktif eğitimler, videolar, sunumlar, görseller, metinler ve konuşmaların bütün telif hakları Şirket’e aittir. Kullanıcı interaktif eğitimler, videolar, sunumlar, görseller, metinler ve konuşmaları Şirketten izin almadan ve sözleşme koşulları dışında kullanamaz. Hizmetin toplu halde izinsiz gösterimleri veya kullanımı olduğu takdirde gösterimi yapan kullanıcı ve buna bağlı olarak ilgili organizasyon, şirket veya kurum; faaliyetin kullanım bedelini Şirkete ödemekle yükümlüdür. Etkinliğin bağlantısını veya üyelik şifre bilgilerini veren ya da paylaşan kullanıcı, doğacak olan hukuki ve cezai müeyyidelerden sorumludur. Sözleşme’ye konu olan Hizmetin içinden alınmış görsel malzemeleri, sunumları, sesleri, videoları ve ilgili olabilecek her türlü medyayı aynı veya alıntılanmış şekilde herhangi bir medya şeklinde çoğaltmak, kopyalamak, yayınlamak ya da dağıtmak kesinlikle yasaktır. İzinsiz dağıtım yapan ya da hesap paylaşımı yapan ve üyelik hesabı oluşturan Kullanıcıların varsa hesapları iptal edilip haklarında yasal işlem başlatılacaktır.

4.3.4. Kullanıcı, işbu sözleşmeyi ve ön bilgilendirme formunu elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden önce Şirket tarafından tüketiciye verilmesi gereken adres, siparişi verilen Hizmetlere ait temel özellikler, Hizmetlerin vergiler dahil fiyatı, ödeme ve ifa bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur.

4.3.5. Kullanıcı satın aldığı Hizmetin satış bedelini Sitede belirlenen ödeme şekli ile gerçekleştirmekle yükümlüdür. Kullanıcı, kredi kartı ya da ödeme işlemleriyle ilgili işlem yaptığı banka ile ilgili oluşabilecek sorunlardan tamamen kendisi sorumludur.

4.4. ŞİRKET’İN BEYAN VE TAAHHÜTLERİ

4.4.1. Şirket, sözleşme konusu Hizmeti “Tüketici Mevzuatı”na uygun olarak, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun olarak Kullanıcıya sunmakla yükümlüdür.

4.4.2. Şirket, mücbir sebepler ya da olağanüstü durumlarda sözleşme konusu hizmeti Kullanıcı’ya sunamaz ise durumu mümkün olan en kısa sürede Kullanıcı’ya bildirmekle yükümlüdür.

4.4.3. Sözleşme konusu Hizmetten Kullanıcının yanı sıra Kullanıcının temsil ettiği ve/veya adına çalıştığı gerçek veya tüzel bir kişi daha yararlanacaksa, bu kişinin Hizmeti kabul etmemesinden Şirket sorumlu tutulamaz.

4.4.4. Banka ya da Şirket, kredi kartı güvenlik birimleri gerekli durumlarda veya kart sahibinin farklı olması durumunda onay almak için kredi kartı sahibine sistemlerinde kayıtlı telefon numarasından ulaşamaz ise Şirket, kredi kartı sahibinin güvenliğini sağlama amacıyla ilgili siparişi iptal edebilir.

4.4.5. Her bir siparişte banka kayıtları ve bilgisayar IP numarası kayıt altına alınarak herhangi bir sahtekarlık durumunda savcılığa bildirilerek sorumlu IP sahibi hakkında sahtekarlık suçu ile hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

4.4.6. Siparişe konu olan Hizmeti çok sayıda farklı IP adresinde izleyen kullanıcı Şirket tarafından uyarılır ya da hizmet alımı iptal edilebilir. İptal sonrası ücret iadesi yapılmaz.

4.4.7. Kullanıcılar ve/veya onların temsil etttiği ve/veya adına çalıştığı gerçek veya tüzel kişiler veya bunların namına etkinliklere katılan diğer kişiler Kanunlara ve diğer mevzuata aynen uymakla yükümlüdür. Kullanıcının Hizmetten yararlanma sırasında genel ahlak kurallarına aykırı davranışlar içinde olması durumunda, Şirket tarafından bu davranışlarda bulunan kişiler etkinlikten çıkartılır. Bu tür davranışı nedeniyle, varsa üyelik kaydı iptal edilen Kullanıcı sözleşmede yer alan Hizmet bedelini iade alamaz.

MADDE 5. GİZLİLİK ve REKABET YASAĞI

Taraflar, gerek sözleşme süresince ve gerekse sözleşmenin sona ermesi veya feshi halinde bile, birbirleriyle çalışmaları süresince diğer taraf ile ilgili olarak doğrudan ve/veya dolaylı olarak edindikleri bu sözleşmeye konu faaliyetlerden doğan ticari sır veya özel nitelikteki bilgileri, ticari sonuçları, istatistiki bilgileri, şirkete ait bilgileri, uzaktan eğitim bilgi ve bilgisayar/internet şifrelerini, doküman, eğitim dokümanı vs belgeleri, uzmanlık bilgilerini ve uzmanlık sonucu üretilen bilgi ve belgeleri, üçüncü şahıslara açıklamamayı ve gizliliği tam olarak korumayı kabul, beyan ve taahhüt ederler. Resmi kurum ve kuruluşlar tarafından gelen yasal olarak tedariki zorunlu bilgi istekleri bu maddenin dışında değerlendirilecektir. Resmi kurum ve kuruluşların bu yöndeki bilgi talepleri kullanıcı tarafından Şirket’e bildirilecektir.

MADDE 6. CAYMA HAKKI

6.1. Tam Koruma Hizmetlerinden satın aldığı Hizmeti iptal ettirmek isteyen Kullanıcı, hizmeti satın aldıktan 14 gün sonrasından itibaren yazılı müracaatta bulunup hizmetin iptalini talep edebilir. Bu süre içinde Şirket’e başvuruda bulunan Kullanıcının hizmet iptal koşulu: “Hizmet Bedelinin %10’u ve varsa bu süre içerisinde ifa edilen Canlı Destek Hizmetlerin bedelinin tam olarak alınması” şeklindedir. Belirlenen tutar sipariş iptali yapılarak kullanıcı hesabına aktarılır.

6.2. Siparişe konu olan Hizmet Canlı Destek Hizmetlerinden ise (online eğitim, online checkup, online canlı destek vb.) ise bu hizmetler iptal edilmemektedir. Bu iptal durumlarında kullanıcıya ücret iadesi yapılmaz.

6502 sayılı Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereği, elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallar cayma hakkının istisnalarıdır. Bu bağlamda, online Canlı Destek Hizmetlerinde (tüm etkinlik içerikleri dahil) iade veya iptal yapılamamaktadır. Ancak Kullanıcı satın aldığı Canlı Destek Hizmetinin randevu tarihinden önce en geç 48 saat içinde iptal talebinde bulunursa randevu ve etkinlik iptal edilir ve para iadesi talep edilebilir.

Tüketiciye sunulan danışmanlık ve eğitim hizmetinin bir parçası olan, geri iade edilmesi mümkün olmayan dijital materyaller cayma hakkının kapsamı dışındadır.

6.3. CAYMA HAKKI KULLANIMI

6.3.1. Kullanıcının, Tam Koruma Hizmetleri ile ilgili cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimi süresi içinde yazılı olarak Şirket’e iletmesi yeterlidir.

6.3.2. Cayma hakkının kullanılmasında Kullanıcı, cayma kararını bildiren açık bir beyan ile info@clockandwise.com adresine e-mail gönderebilir. Site üzerinden Kullanıcılara cayma hakkı sunulması durumunda Şirket, Kullanıcıların iletmiş olduğu cayma taleplerinin kendilerine ulaştığına ilişkin teyit bilgisini Kullanıcıya derhal iletir.

6.3.3. Şirket’in yükümlülükleri;

  • Şirket, Kullanıcının cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri 6.1’de belirtilen iptal koşulları saklı kalmak kaydıyla iade etmekle yükümlüdür.

  • Şirket, birinci fıkrada belirtilen tüm geri ödemeleri, tüketicinin satın alırken kullandığı ödeme aracına uygun bir şekilde ve tüketiciye herhangi bir masraf veya yükümlülük getirmeden tek seferde yapar.

6.4. Kullanıcı’nın eksik veya geçersiz bilgi ve belge bildirmesi nedeniyle kendisinin veya Kullanıcının temsil ettiğini ve/veya adına çalıştığını belirttiği gerçek veya tüzel kişi Yararlanıcının bu sözleşmeye konu olan Hizmetten yararlanamaması durumunda kullanıcıya ücret iadesi yapılmaz.

6.5. Şirket’in çalışma imkânlarını kısmen veya tamamen, geçici veya daimi olarak durduracak şekilde ve derecede meydana gelen kanunlarla belirlenmiş doğal afetler, salgın hastalıklar, harp, seferberlik, yangın, infilak, grev, lokavt, yetki iptali, durdurma, resmi merciler tarafından alınmış kararlar ve şirketin kontrolü haricinde zuhur eden haller mücbir sebep sayılır. Bu gibi durumlar karşısında mücbir sebebin devamı süresince Şirket yükümlülüklerini yerine getirmemesi veya geç yerine getirmesi sebebiyle sorumlu olmayacaktır. Şirket mücbir sebebin meydana gelişini müteakip derhal yazılı veya diğer iletişim kanalları ile kullanıcıya durumu bildirecektir. Mevcut mevzuatta değişiklik yapılması, sınavın durdurulması veya ertelenmesi halinde üründe/hizmette buna paralel davranılacaktır.

6.7. Kullanıcı, Canlı Destek Hizmeti satın aldıktan sonra şayet belirlediği tarihteki online etkinliğe herhangi bir şekilde katılamayacaksa en geç etkinlikten 48 saat önce etkinliğin zamanını değiştirmeyi talep etme hakkına sahiptir. Etkinliğe 48 saatten az zaman kaldıysa değişiklik talep edemez; ancak dersin zamanını VKM’nin de onaylaması durumunda değiştirebilir. Ayrıca, Kullanıcı etkinliğin bir kısmına da olsa katılım sağlamışsa hiçbir surette iade talep edemez. Etkinlik saatlerinde değişiklik yapmak Şirket’in inisiyatifindedir.

MADDE 7. YETKİLİ MAHKEME

7.1. Bu sözleşmeden ve/veya uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde şirket kayıtları (Bilgisayar ses ve görüntü kayıtları gibi manyetik ortamdaki kayıtlar dahil…) kesin delil oluşturur. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri, aşan durumlarda Ankara Tüketici Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yetkilidir.

7.2. Sözleşmede yer almayan hususlarla karşılaşıldığında ilgili kanun/kurum mevzuatı geçerli olacaktır.

Kullanıcı, 4882 S. K. ile değişik 6502 S. K.’un M. 9/A, f 2 ve Mes. Söz. Yön. 5. ve 6. maddeleri gereğince ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini kabul, taahhüt ve beyan eder.

Ben tüketici/kullanıcı olarak, işbu ön bilgilendirme formunda yazan tüm hususları okudum, anladım, kabul ettim ve tüm bu hususları onayladım, teyit ettim.

bottom of page